ختنه

6 موردی که یک پزشک باید در ختنه کردن کودکان رعایت کند؟

ختنه کردن یک رسم بسیار قدیمی است و همان‌طور که تاریخ‌نگاران می‌گویند قدمت آن به حدود پنج هزار سال قبل بازمی‌گردد. کلمه‌ی ختنه یک واژه‌ی عربی است و در این زبان برای هر چیز بریده شده‌ای استفاده می‌شود. ختنه کردن در بین بسیاری از مذاهب حال حاضر مانند مسیحیت، یهودیت و اسلام وجود دارد و هنوز انجام می‌شود.

در فرآیند ختنه کردن کودکان بخشی از نوک آلت تناسلی پسران (penis) را می‌بُرند و پس از این عمل آلت تناسلی شکلی متفاوت پیدا می‌کند. عمل ختنه امروزه به دو صورت سنتی و جدید به کار می‌رود؛ در روش سنتی با استفاده از یک حلقه‌ی پلاستیکی و نخ، نوک آلت را جدا می‌کنند و در روش جدید با تیغ جراحی این کار را انجام می‌دهند.

مواردی که یک پزشک باید در ختنه کردن کودکان رعایت کند؟

1- طوری ختنه انجام شود که کمترین و یا حتی خون‌ریزی نداشته باشد.
2- حتنه باعث انسداد مجرای ادرار نشود.
3- فرایند ختنه و پانسمان باید طوری انجام شود که باعث عفونت نشود.
4- تحریک نوک آلت تناسلی در ختنه نباید آسیب ببیند.
5- نباید برداشتن بیش از حد یا خیلی کم پوست ختنه‌گاه به سلامتی کودک اسیب بزند.
6- نباید ختنه طوری انجام شود که باعث چسبندگی در آلت تناسلی شود.

بهترین زمان برای ختنه پسران چه زمانی است؟

در گذشته عمل ختنه معمولا در سنین ۵-۶ سالگی و حتی سنین مدرسه اتفاق می‌افتاد که البته با آثار روحی و ضربه‌های روانی زیادی برای پسربچه ها همراه بود. انجام ختنه در این سن همراه با خونریزی و احتمال بالای عفونت بود.

دکتر مجید میر مسعودی معتقد است امروزه بسیاری از پدران و مادران، یک یا دو روز پس از تولد در بیمارستان، عمل ختنه نوزاد را انجام می‌دهند. لازم به ذکر است که برخی تا ۴۰ روزگی این کار را به تعویق می‌اندازند که البته در عمل، تفاوت چندانی باهم ندارند.

در هر صورت بهتر است ختنه را در اسرع وقت انجام دهید زیرا در سنین نوزادی، آثار روحی و تبعات روانی این عمل برای بچه ها به حداقل می‌رسد. همچنین به دلیل شل بودن بافت آلت تناسلی در نوزاد، این عمل راحت‌تر انجام می‌شود. البته مراقبت‌های بعد از عمل ختنه هم برای والدین راحت‌تر و احتمال عفونت نیز کاهش پیدا می‌کند.

ختنه عملی راحت و نسبتا کم خطر است!

ختنه معمولاً یک عمل ساده و با خطر و عوارض نسبتاً کم است. با این حال، همیشه تصمیم‌گیری ساده نیست. آکادمی اطفال آمریکا ختنه را به دلایل بهداشتی خاص توصیه می‌کند؛ اما آن را یک عمل معمول برای همه نوزادان پسر نمی‌داند. ختنه مانند هر جراحی دیگری با خطراتی همراه است.

بنابراین لازم است حتماً با متخصص کودکان و نوزادان فرزند خود در مورد روش ختنه و اینکه آیا این انتخاب برای کودک شما مناسب است یا خیر صحبت کنید.در این خصوص شما هم اگر ساکن شهریار یا ملارد هستید ، می توانید برای ختنه نوزاد خود با دکتر مجید میر مسعودی مشورت کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *